Zi de zi, vedem titluri care arata cresterea energiei fotovoltaice solare pe tot globul, de la China si India pana la Germania si Statele Unite. Pentru asta au aparut tot mai multe firme de montaj panouri solare. Cresterea cererii de energie solara este alimentarea progreselor in cercetarea si dezvoltarea tehnologiei fotovoltaice solare. Cu toate acestea, in multe moduri, tehnologia fundamentala de generare a energiei solare nu s-a schimbat prea mult de la introducerea panoului solar monocristalin in anii 1950. Ea a devenit mai buna, deoarece imbunatatirea eficientei, a calitatii si a versatilitatii continua sa se dezvolte.
Firme montaj panouri solare
Panoul solar monocristalin poate fi tehnologia fotovoltaica originala, dar este provocata atat de noile tehnologii stabilite, cat si de noile tehnologii care se dezvolta, pe factori precum pretul, eficienta si versatilitatea. Modulele fotovoltaice solare fabricate din siliciu policristalin, precum si noile generatii de tehnologii solare fotovoltaice ofera clientilor rezidentiali, comerciali, industriali si utilitari o varietate de optiuni pentru a-si indeplini cerintele de producere a energiei solare.
Varietatea tehnologiilor de energie solara disponibile functioneaza pe o scara de eficienta, pret, durabilitate si flexibilitate, in functie de necesitatea proiectului dumneavoastra. Tehnologia solare fotovoltaica genereaza energie deoarece substantele ca siliciul genereaza un curent electric atunci cand absorb soarele, intr-un proces cunoscut sub numele de efect fotovoltaic. Ca si in cazul semiconductorilor, tehnologia fotovoltaica are nevoie de siliciu purificat pentru a obtine cea mai buna eficienta, iar pretul din spatele procesului de fabricare PV este adesea determinat de procesul de purificare a siliciului cristalin.
In general, PV de siliciu monocristalin solar este cea mai buna tehnologie pentru a furniza eficienta, masurata prin puterea de iesire in functie de marimea panoului. Dar aceasta eficienta poate veni cu costuri. Cea mai buna valoare este tehnologia fotovoltaica cu siliciu policristalin, care ofera nivele de eficienta apropiate de panourile monocristaline, dar la jumatate din costuri in unele cazuri.
Panourile monocristaline se fac prin cultivarea unui singur cristal. Deoarece aceste cristale sunt de obicei o forma ovala, panourile monocristaline sunt taiate in modelele distinctive care le dau aspectul lor recunoscut: celulele siliconate fasonate care expun colturile disparute in structura grila. Cadrul de cristal intr-o celula monocristalina este uniform, producand o culoare albastra constanta si fara urme de granule, oferindu-i cea mai buna puritate si cele mai ridicate niveluri de eficienta.
Panoul policristalin solar este realizat prin turnarea siliciului topit intr-o forma. Totusi, datorita acestei metode de constructie, structura cristalina se va forma imperfect, creand granite in care se rupe formarea cristalelor. Aceasta confera siliciului policristalin aspectul sau distinctiv, granular, deoarece modelul de tip piatra pretioasa evidentiaza limitele cristalului.
Din cauza acestor impuritati in cristal, siliciul policristalin este mai putin eficient in comparatie cu monocristalinul. Cu toate acestea, acest proces de fabricatie utilizeaza mai putina energie si materiale, oferind un avantaj semnificativ de cost fata de siliciul monocristalin. (Policristaline si multicristaline sunt adesea sinonime, insa multicristalinele sunt deseori menite sa se refere la siliciu cu cristale mai mari de 1 mm.)
De asemenea, este foarte important sa determinat cat mai exact nevoia pe care o aveti inainte de a alege.